Inbjudan repris med Stacy 10-13 juni 2019

Nu kommer chansen att få träna med Stacy Barnett. Vi hade denna kurs under hösten 2018 och den var verkligen toppen så ta chansen att gå detta.

Inbjudan fortsättning med Stacy 3-5 juni 2019

Stacy Barnett kommer tillbaka till Sverige i juni. Dessa dagar är en fortsättningskurs. Förkunskapskrav: att man gick kursen vi hade i september 2018.

Nosarbete är kul. Anmäl till Stacydagarna och ge dig och din hund chansen att utveckas.

Nosework är kul tycker fina Flint.

Nosarbete

 

I nosarbete kan man här välja mellan Nose Work eller Specialsök.

I Nose Work får hunden arbeta med sitt främsta sinne, luktsinnet. Med nosens hjälp letar den efter specifika dofter i olika miljöer. Denna aktivitet är lämplig för alla hundar och förare.Dofterna är eukalyptus, lagerblad och lavendel. Nose Work är en officiell tävlingsform under SKK sedan 1/1 2017.

I specialsök arbetar vi med måldoften Kong Classic,röd kong. Vi lär in söksystemet generellt och sedan kan varje ekipage välja vad just de vill att deras hund letar efter. Kanske kantareller är intressant?  Specialsök är ännu inte en tävlingsform men arbete pågår inom SBK. Det kommer att finnas olika inofficiella tävlingar i Specialsök.

Redan den 6/4 fortsätter jakten på kongen på Botkyrka Brukshundklubb och det kommer även en inofficiell tävling på Nynäshamns Brukshundklubb den 25/5.

Spårarbete kan användas som aktivitet eller som tävlingsform. Har spårkurs endast efter önskemål då jag vanligtvis har detta inom SBK´s regi.

 

Oavsett kurs så arbetar vi med hundens naturliga nyfikenhet och sökbeteende och självklart uteslutande med belöningsbaserad träning.