Nosarbete

 

I nosarbete kan man här välja mellan Nose Work eller Specialsök.

I Nose Work får hunden arbeta med sitt främsta sinne, luktsinnet. Med nosens hjälp lokaliserar hunden specifika dofter i olika miljöer. Denna aktivitet är lämplig för alla hundar och förare. Dofterna är eukalyptus, lagerblad och lavendel. Nose Work är en officiell tävlingsform under SKK sedan 1/1 2017.

I specialsök arbetar vi med måldoften Kong Classic,röd kong. Vi lär in söksystemet generellt och sedan kan varje ekipage välja vad just de vill att deras hund letar efter. Kanske kantareller är intressant?  Specialsök kommer troligen att bli en provform inom SBK. Det finns redan nu olika inofficiella prov/ tävlingar i Specialsök.

I Sörmlandsdistriktet har vi haft och kommer att ha flera Jakten på kongen - ett inofficiellt prov i specialsök.

Spårarbete kan användas som aktivitet eller som tävlingsform. Har spårkurs endast efter önskemål då jag vanligtvis har detta inom SBK´s regi.

 

Oavsett kurs så arbetar vi med hundens naturliga nyfikenhet och sökbeteende och självklart uteslutande med belöningsbaserad träning.

 

 

 

 

Kommentarer

11.07.2019 06:33

Mariette Razola

Hej Kommer det kurser till hösten i NW/specialsök och i så fall när och var. Jag är intresserad Med vänlig hälsning, mariette